Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 10:07

КСУ відкрив провадження щодо можливості стягнути із Зеленського штраф за розпиття кави

КСУ відкрив провадження щодо можливості стягнути із Зеленського штраф за розпиття кави
Конституційний суд розглядає справу про можливість притягнення президента до адмінвідповідальності. Фото: Укрінформ

Конституційний суд України відкрив конституційне провадження після звернення Верховного суду з проханням офіційно розтлумачити статтю Конституції щодо можливого притягнення президента України до адміністративної відповідальності.

Про це КСУ повідомив у відповідь на запит Радіо Свобода.

"Ухвалою Третьої колегії суддів Першого сенату Конституційного суду України від 22 жовтня відкрито конституційне провадження в цій справі", – розповіли виданню в Конституційному суді.

22 червня до Верховного суду звернувся Хмельницький міськрайонний суд з проханням скликати пленум та вирішити, чи потрібно звертатися до Конституційного суду щодо офіційного тлумачення статті Конституції України - "Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституційний суд попросили роз'яснити, чи можна оштрафувати Зеленського

Предметом цікавості Хмельницького міськрайонного суду є можливість притягнути президента Володимира Зеленського до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення під час виконання повноважень. 18 вересня пленум Верховного суду вирішив звернутися з цим питанням до Конституційного суду.

Інцидент стався 3 червня. Під час робочої поїздки до Хмельницького президент Володимир Зеленський із делегацією пив каву всередині приміщення місцевого кафе з порушенням карантинних обмежень.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко також був присутній. Усі були без захисних масок чи респіраторів. На той час кафе й ресторани мали право обслуговувати клієнтів тільки на літніх терасах.

Після того, як фото оприлюднила пресслужба президента, мережею поширилася критика користувачів щодо поведінки Зеленського та його оточення в умовах пандемії коронавірусу. 10 червня поліція склала адміністративний протокол на власника кафе та відвідувачів, включно з президентом.

Зараз ви читаєте новину «КСУ відкрив провадження щодо можливості стягнути із Зеленського штраф за розпиття кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути