вівторок, 14 серпня 2007 09:36

Катастрофа "Невського експресу" - наслідок теракта (ФОТО)

За фактом аварії потягу "Невський експрес" Москва-Петербург у Новгородській області порушено кримінальну справу за статтею "тероризм". Генпрокуратура РФ сьогодні вранці підтвердила, що потяг зійшов з колії внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою, закладеного за 30 метрів від мосту. За даними правоохоронців, на місці події залишилася воронка півтора на півтора метри, виявлені металеві предмети – частини вибухового пристрою, а також проводи, протягнуті на 5 метрів від колії. У прокуратурі не виключають, що злочин скоєно організованою групою.


За даними "Російських залізниць", по медичну допомогу звернулися 60 людей, 25  були відправлені до лікарні міста Малі Вішери Новгородської області.

Ще вісім потерпілих пасажирів потягу, зокрема 12-річну дівчинку і громадянина Італії, медики госпіталізували після їх прибуття на дизельному потягу на Московський вокзал Петербурга. Двоє людей перебувають у критичному стані.

За повідомленням "Російських залізниць", через теракт пошкоджено 800 м залізничного полотна. Внаслідок аварії з колії зійшли електровоз і 12 вагонів.

Після аварії рух потягів по цій гілці був паралізований. Десять потягів сполученням Санкт-Петербург - Москва, які знаходилися в дорозі під час аварії пасажирського потягу "Невський експрес" у Новгородській області, зараз стоять у Ленінградській області, повідомила прес-служба РЗ, передає Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Катастрофа "Невського експресу" - наслідок теракта (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути