середа, 28 грудня 2011 15:01

Кришталева куля в Нью-Йорку почала відлік часу до закінчення 2011 року

Кришталева куля в Нью-Йорку почала відлік часу до закінчення 2011 року

Останні приготування до зустрічі Нового року закінчуються в Нью-Йорку. У вівторок на шпилі одного з хмарочосів на головній площі міста - Таймс-сквер - було встановлено знамениту кришталеву кулю, що відлічує останню хвилину року, який минає.

За хвилину до півночі куля повільно рушить вниз та досягне нижньої точки в той момент, коли на Східному узбережжі США настане 2012-й рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ялинку з велосипедів встановили в Китаї

Цього року дизайнери вирішили дещо оновити вигляд кулі, змінивши порядок розташування кришталевих трикутників на її поверхні. Триста блискучих граней цього разу склалися в орнамент під назвою "Хай буде дружба!", що зображає людей, які тримаються за руки по всій земній кулі.

Довжина кожного трикутничка становить 12,7 см, товщина - менше 1,3 см, вага - близько 200 грамів. Пластини спеціально спроектовані таким чином, щоб витримувати сильний вітер, дощ і значні коливання температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Литві встановили 13-метрову ялинку з 32 тисяч пластикових пляшок

"З установкою кришталевої кулі починається відлік часу до Нового року. Цього року ми приготували приголомшливу програму: перед глядачами на Таймс-сквер виступлять Леді Гага, Джастін Бібер, Дрейк та інші виконавці. Буде незабутня вистава", - розповів президент компанії-організатора новорічного шоу Джеффрі Штраус. Як очікується, цього року настання Нового року на головній площі Нью-Йорка зустрінуть більше 1 мільйона людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії продають золоту ялинку за 2 млн доларів

У 2007 році до 100-літнього ювілею ритуалу відліку останньої хвилини старого року куля була серйозно оновлена: вона отримала нові кришталеві грані, стала менш енергоємною і може переливатися 16-ма мільйонами колірних комбінацій. Стара, виготовлена в минулому столітті куля не відповідала сучасним нормам: вона важила 480 кг, споживала багато електроенергії, а для приведення її в рух використовувався механізм, яким за допомогою канатів повинні були керувати відразу шість людей. Нинішнє "Кришталеве яблуко" важить всього 70 кг і піднімається та опускається за командою комп'ютера.

Зараз ви читаєте новину «Кришталева куля в Нью-Йорку почала відлік часу до закінчення 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути