Ексклюзиви
четвер, 07 травня 2015 23:16

Кримським татарам заборонили проводити мітинг пам'яті жертв депортації

Кримським татарам заборонили проводити мітинг пам'яті жертв депортації
Фото: politikus.ru

Міська адміністрація Сімферополя заборонила кримським татарам проводити 18 травня жалобний мітинг з нагоди 71-ї річниці від дня депортації кримськотатарського народу. Про це повідомив глава міськадміністрації Сімферополя Геннадій Бахарєв, передає Крым.Медиа.

Він повідомив, що в адміністрацію міста надійшли відповідні звернення від представників кримськотатарського народу, а також громадських організацій.

"Вони планували провести масові акції на площі Леніна, біля Будинку Профспілок. Але ми не плануємо дозволяти їх проведення ", - сказав він.

Бахарєв заявив, що на площі Леніна "не передбачено проведення масштабних акцій, крім заходів з нагоди державних свят".

Більше того, за його словами, незабаром площу загородять. Він пояснив це тим, що готується другий етап її реконструкції. "Проведення всіляких акцій буде виключено", - сказав він.

Нагадаємо, Меджліс кримськотатарського народу подав міській владі Сімферополя повідомлення про проведення Всекримського жалобного мітингу в пам'ять про жертви геноциду кримськотатарського народу - депортації 18 травня 1944 року.

Раніше повідомлялося, влада Криму хоче змінити формат заходів, пов'язаних з депортацією кримськотатарського народу. Так, на зміну 18 травня, коли по Криму проходять жалобні заходи в пам'ять про жертви Депортації, може прийти 21 квітня - дата, яка, на думку кримського керівництва, повинна стати переходом від дня скорботи до Дня радості.

Зараз ви читаєте новину «Кримським татарам заборонили проводити мітинг пам'яті жертв депортації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути