пʼятниця, 12 жовтня 2012 14:06

Кримські татари вимагають у "Інтера" не ображати християн

Кримські татари вимагають у "Інтера" не ображати християн
Фото: crimea24.info

"Фонд розвитку Криму", очолюваний помічниками народного депутата України, лідера кримсько-татарського Меджлісу Мустафи Джемілєва, звернувся з відкритим листом до телеканалу "Інтер" з вимогою припинити знущання над християнськими релігійними символами і образу почуттів віруючих.

Причиною звернення стали білборди, що рекламують нове шоу телеканалу під назвою "Червоне або Чорне". У відкритому листі фонду, зазначається, що білборди з рекламою шоу, що заполонили міста і селища країни, виконані "в образливо-цинічному вигляді": телевізійні ведучі цього шоу - Володимир Зеленський та Дмитро Шепелєв - зображені на рекламних плакатах "з псевдопобожними обличчями, обрамленими" німбами "у вигляді атрибутів наживи - рулеток з казино".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчани більше не хочуть бути російською автономією - опитування

"Глумлячись над релігійними символами, що відображають глибокі й щирі почуття християн, телеканал шукає дешевої і скандальної популярності. Популяризація азарту і збагачення, карикатурно обрамлених спотвореними символами християнської віри, - що це: просто нове рішення рекламістів або частина філософії телеканалу, його оригінальна візитна картка, як висловлюються на професійному сленгу - фішка? Особиста справа власників і акціонерів "Інтера", його менеджменту, співробітників - сповідувати чи ні будь-яку релігію, бути атеїстом або гностиком; але обов'язок кожного в нашій країні - поважати закони і Конституцію, які захищають релігійні почуття громадян і забороняють їх ображати ", - підкреслюється в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник Кримського Меджлісу Джемілєв несподівано попросив про відставку

У тексті листа також зазначено, що українське суспільство визнано найбільш толерантним та миролюбним в Європі.

"Не хочеться, щоб ці традиції руйнувалися в процесі новоявленого поклоніння" золотому теляті ". Тим більше, що ті, хто має пряме відношення до телеканалу, сповідують інші цінності, принаймні, на публіку, - йдеться у зверненні. - Низька культура породжує тільки низький смак, низький смак служить тільки низьким інтересам ".

Варто відзначити, що президентом "Фонду розвитку Криму" є помічник нардепа Джемілєва Рустем Умеров, а генеральним директором - також помічник того ж парламентаря Олексій Скорик.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари вимагають у "Інтера" не ображати християн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути