четвер, 18 серпня 2011 09:14

Голова Меджлісу: ставити Могильова на чолі Криму було би нерозумно

Голова Меджлісу: ставити Могильова на чолі Криму було би нерозумно

Період перебування Василя Джарти на чолі Ради міністрів Криму "безумовно, не залишиться безслідним".

Таку думку озвучив голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Мустафа Джемілєв, повідомляє прес-служба Меджлісу.

"Він був неординарною та яскравою фігурою, вольовою людиною. З багатьма його рішеннями можна було не погоджуватися, але він керувався своїми принципами, в ньому були якості, яких, на жаль, сьогодні позбавлені багато політичних лідерів нинішньої України - це мужність, принциповість і вміння приймати рішення незалежно від кон'юнктури, як скажімо було в питанні з Соборної мечеттю ", - наголосив Джемілєв.

За словами лідера кримських татар, Меджліс не завжди погоджувався з рішеннями кримського прем'єра, що стосуються репатріантів, проте, на його думку, Джарти "досить конструктивно, наприклад, почав вести діалог щодо вирішення земельних проблем і вже планувалися якісь конкретні кроки виходу з цього тупика". "Далі як буде розвиватися ситуація, я поки не уявляю", - сказав Джемілєв.

При цьому, говорячи про можливих кандидатів на посаду голови кримського уряду, голова Меджлісу зазначив, що якщо Київ захоче залишити в Криму кого-небудь із "макіївської" команди Джарти, то такою кандидатурою може стати нинішній перший заступник голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков.

"А якщо керуватися іншими міркуваннями, не обов'язково привозити (кандидатуру) з-за меж Криму, адже і тут досить багато фахівців, які могли б впоратися із повноваженнями голови уряду Криму", - впевнений Джемілєв.

У той же час, кажучи про озвучених у ЗМІ ймовірних кандидатур на посаду кримського прем'єра, лідер Меджлісу висловив думку, що, зокрема, нинішній голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк навряд чи погодитися поміняти Київську область на Крим, хіба що зайняти посаду голови Радміну автономії йому наполегливо запропонує президент України Віктор Янукович.

"А найбільш нерозумним було б рішення надіслати сюди Могильова", - вважає Джемілєв. "Так як це було б схоже на провокацію. Людину (Могильов), яка зробила стільки всього негативного в Криму і наговорила гидот у пресі проти не тільки кримських татар, а й усіх депортованих народів, ставити на чолі уряду виглядало би вкрай нерозумним", - підсумував голова Меджлісу.

Зараз ви читаєте новину «Голова Меджлісу: ставити Могильова на чолі Криму було би нерозумно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути