вівторок, 17 листопада 2020 14:55

Криклій анонсував масштабне оновлення міського транспорту

Криклій анонсував масштабне оновлення міського транспорту
Орієнтовна загальна вартість проєкту складає понад €400 млн, на які планується придбати більше 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамваї та близько 10 трамвайних вагонів. Фото: "Уніан"

Міністерство інфраструктури спільно з Європейським інвестиційним банком продовжує підготовку 2-ї фази проєкту "Міський громадський транспорт України ІІ", що передбачає оновлення парків громадського транспорту в різних українських містах.

Попередньо визначили 18 міст-учасників проєкту, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. Це Сіверськодонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам'янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажир на повному ходу випав із маршрутки: момент потрапив на відео

Завдяки 1-й фазі проєкту в різних містах по всій Україні зараз оновлюються тролейбусні, трамвайні та автобусні парки, замінюється застарілий громадський транспорт на новий. Ми, зі свого боку, ініціювали продовження цього важливого для наших міст проєкту. І я вдячний, що європейська сторона підтримала нас. Важливим є перехід на екологічний транспорт. Це передбачено чинною Національною транспортною стратегією до 2030 року й стратегією розвитку автомобільної промисловості, над якою ми зараз активно працюємо. Використання електричного громадського транспорту не лише дозволить суттєво знизити рівень викидів у містах, а й максимально наблизить нас до європейських стандартів", - зазначив голова міністерства інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський знову вчепився в далекобійників

Цього разу проєкт включатиме лише підпроєкти з розвитку екологічного громадського транспорту: закупівлі трамваїв, тролейбусів, рухомого складу метрополітену та електробусів. Орієнтовна загальна вартість проєкту становить понад €400 млн, на які планується придбати більше 280 одиниць тролейбусів, 65 електробусів із зарядними станціями і без, 24 трамваї та близько 10 трамвайних вагонів. Також у рамках проєкту передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній, капремонт трамвайних вагонів та інші роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пропонують реєструвати автомобілі за новими правилами

Законопроєкт про порядок закупівлі транспортних послуг, що змінить правила перевезення пасажирів, запропонували в Міністерстві інфраструктури. Про його основні моменти розповіла радниця міністра інфраструктури Яніка Меріло.

Зараз ви читаєте новину «Криклій анонсував масштабне оновлення міського транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути