Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2020 15:42

Українцям пропонують реєструвати автомобілі за новими правилами

Українцям пропонують реєструвати автомобілі за новими правилами
Представили оновлений законопроєкт про реєстрацію нових транспортних засобів Фото: rikauto

У Кабінеті міністрів України минулого тижня представили оновлений законопроєкт про реєстрацію нових транспортних засобів. Відтепер їх можнабуде реєструвати прямо в автосалонах.

Ця ініціатива спрямована на реєстраційну оптимізацію транспорту для українців та вже надійшла на узгодження в уряд з Міністерства внутрішніх справ.

Раніше при купівлі нового авто його реєстрували в салоні, але це робили за додаткову плату. За ці гроші можна було навіть обрати номерний знак. Відтепер послугу реєстрації автосалони офіційних імпортерів і дилерів зможуть надавати офіційно, якщо законопроєкт ухвалять.

Для надання послуг у своєму автосалоні імпортери і дилери повинні зареєструватися в Головному сервісному центрі (ГСЦ) МВС як суб'єкти господарювання та підписати обопільний договір про співпрацю з ГСЦ.

Покупці нових машин зможуть відразу отримати реєстраційний номер і техпаспорт на придбаний транспортний засіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Citroen зробив електромобіль для підлітків

До України можуть почати ввозити нові дизельні авто, від яких відмовилися в ЄС через невідповідність нормам шкідливих викидів. Українським нормам ці автомобілі відповідають. Ціни на них приблизно на третину нижче ринкових.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пропонують реєструвати автомобілі за новими правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути