пʼятниця, 27 лютого 2009 13:32

Кремль озброюється проти власного народу

Кремль озброюється проти власного народу
Російський правлячий тандем, пише в п"ятничному випуску DieWelt оглядач Манфред Квірінг, переживає в ці дні небувалу втрату популярності: згідно з результатами останніх опитувань, рейтинг російського президента Дмитра Медведєва протягом одного тижня знизився з 55 до 50%, а кількість тих, хто довіряє прем"єр-міністрові Володимиру Путіну, скоротилася до 66%. "Ці показники, - коментує кореспондент, - можуть слугувати індикатором зростаючої незадоволеності серед росіян". І тенденція тільки посилюватиметься у разі погіршення ситуації з економічною кризою.

Як відзначає видання, російське суспільство сьогодні переважно спокійне, а ось у владних колах відчувається нервозність. Влада вже хапалася за палицю під час акцій протесту на Далекому Сході, поспішивши звинуватити у сепаратизмі демонстрантів у Владивостоку та Хабаровську, які протестували проти підвищення мита на іномарки, що ввозяться.

В очікуванні загострення ситуації з протестами на соціальному ґрунті Кремль демонструє типово радянський рефлекс і робить ставки на "мілітаризацію в період кризи", вважають кореспонденти московського видання RBKDaily.

Вочевидь, продовжує Манфред Квірінг, президент Медведєв мислить в тому ж ключі: за його розпорядженням був створений федеральний кадровий резерв силовиків. Вже сьогодні, додає автор матеріалу, кількість тих, хто займається підтримкою порядку всередині країни, перевищує чисельність російської армії.

Особливу стурбованість, йдеться в статті, у можновладців викликають регіональні вибори, заплановані на 1 березня. Особливим осередком напруженості в зв"язку з цим вважається Північний Кавказ.

Погано йдуть справи і в Санкт-Петербурзі, упевнений керівник ГУВС Петербургу та Ленінградської області Владислав Піотровський. Напередодні виборів він чекає активізації правозахисних організацій, за якими, за його словами, стоять іноземні спецслужби, які намагаються проштовхнути якомога більше однодумців до місцевого парламенту. В результаті, нарікає кореспондент, на опозиційні правозахисні організації, які виходять на вулиці з соціальними та економічними протестами, заздалегідь навішують ярлик державних ворогів.

За матеріалами InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Кремль озброюється проти власного народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути