середа, 18 травня 2022 06:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль погодився на евакуацію з Азовсталі, щоб оголосити Маріуполь взятим - ISW

Кремль погодився на евакуацію з Азовсталі, щоб оголосити Маріуполь взятим - ISW
Американські аналітики припускають, що Кремль міг погодитися на угоду, аби відвести від себе критику в соцмережах. Фото: t.me/polkazov

Російська Федерація могла погодитися на евакуацію українських військових з Азовсталі, щоб швидше проголосити взятим Маріуполь на Донеччині.

Москва може відмовити у обміні захисників Маріуполя, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW)

"Кремль міг погодитися на угоду, щоб відвести від себе критику в соцмережах з приводу провалу на Сіверському Донці і загалом повільного наступу", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії хочуть допитувати захисників Азовсталі

Держдума РФ у середу розгляне проєкт ухвали про заборону обміну так званих "нацистських злочинців", а Верховний суд Росії 26 травня розгляне визнання українського полку "Азов" терористичною організацією. ISW зазначає, що Кремль може проігнорувати побоювання Думи або використати їх для саботажу переговорів із Україною.

Усвідомивши, що світова громадськість більше не вірить брехливим повідомленням російських телеканалів, кремлівські пропагандисти вирішили залучити до своєї діяльності європейських журналістів і світові ЗМІ.

Росіяни хочуть звинуватити Україну в руйнуванні Маріуполя та масових вбивствах мирних мешканців, пропагандисти вже завезли в місто уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів Донецької області, та готують завезених з Донецька та Горлівки "місцевих очевидців", які розповідатимуть журналістам про "злочини" захисників Маріуполя. 18-21 травня росіяни готують "престур" для іноземних журналістів по зруйнованих районах міста.

Зараз ви читаєте новину «Кремль погодився на евакуацію з Азовсталі, щоб оголосити Маріуполь взятим - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути