Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 12:44

Країни Прибалтики визнали найбіднішими у Євросоюзі

Естонію, Латвію і Литву включили у число найбідніших регіонів ЄС. Про це свідчать останні дані статистичного бюро ЄС Eurostat.

Підрахований за стандартами паритету купівельної спроможності ВВП в Латвії 2004 року складав лише 45,5% середнього по регіонах ЄС. 2003 року, за даними Eurostat, Латвія за цим показником займала 11-е місце серед регіонів ЄС - її ВВП на душу населення складав 40,9% середнього по регіонах ЄС.

Те, що Латвія за рік значно покращила свою позицію в цьому рейтингу, пояснюється приєднанням до ЄС Болгарії і Румунії, де ВВП на душу населення в більшості регіонів набагато нижче, ніж в Латвії.

Хоча Литва і Естонія теж включені в число бідних регіонів ЄС, купівельна спроможність жителів цих країн все ж таки вища, ніж жителів Латвії - відповідно 51,1% і 55,7% по ЄС. У 2003 році цей показник в Литві складав 45,3%, в Естонії - 48,2%.

Бідним в ЄС є північно-східний регіон Румунії, де ВВП на душу населення складає лише 24% середнього по ЄС. Далі йдуть три регіони у Болгарії, де цей показник дорівнює 26% середнього по ЄС. За даними Eurostat, більшість бідних регіонів знаходяться в Румунії, Болгарії і Польщі.

Єдині регіони в нових країнах-учасницях ЄС, де ВВП на душу населення перевищує 125% середнього по ЄС - регіон Праги і регіон Братислави, де купівельна спроможність жителів складає відповідно 157,1% і 129,3 середньої по регіонах ЄС, повідомляє Postimees.

Зараз ви читаєте новину «Країни Прибалтики визнали найбіднішими у Євросоюзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути