Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2007 13:22

Країни колишнього СРСР – палять більше за всіх у світі

Американська служба соціологічних опитувань Gallup визначила, в яких країнах світу більше всього палять. Опитування провели в декількох десятках держав на всіх континентах. Повнолітніх жителів цих країн просили відповісти на питання: "Чи палили ви протягом останнього тижня?".

Як виявилось, найбільше число курців проживає на Кубі – 40% кубинців палили на момент проведення цього дослідження, повідомляє mignews.com.

У Росії, Білорусі, Кувейті, Чилі і Бангладеш палять 37%. У Естонії, Латвії, Азербайджані і Індонезії курців трохи менше – 36%. У Казахстані їх 35%, в Литві – 34%, в Аргентині і Китаї – по 33%, в Україні і В"єтнамі – по 32%. До числа країн, що палять найбільше, також входять Кіпр, Мавританія і Словаччина (по 31%), а також ПАР і Бурунді (по 30%). Останні дані щодо США свідчать, що палять 24% американців – це рекордно низький рівень.

На іншому полюсі знаходиться Нігерія, де палять лише 6% опитаних. До числа держав, більшість жителів яких не схильна до цієї шкідливої звички, також входять Сальвадор і Гана (по 8% курців), а також Афганістан з Ефіопією (по 9%).

На регіональному рівні більше за всіх палять у країнах колишнього СРСР і в Центральній Європі – де, в середньому, курці складають 29% дорослого населення. Не набагато відстає Європейський Союз (28%). "Некурящою" можна визнати Центральну Америку і Південну Азію, де налічується 12% курців.

За оцінками Всесвітньої Організації Охорони здоров"я, куріння займає друге місце в списку причин передчасної смерті людей, пише Washington ProFile. Вважається, що щорічно куріння вбиває близько 5 млн. чоловік.

Нині в світі налічується близько 1,3 млрд. курців, причому якщо в індустріально розвинених державах число курців поступово зменшується, то в "бідних" країнах воно швидко зростає, передає Новый регион.

Зараз ви читаєте новину «Країни колишнього СРСР – палять більше за всіх у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути