четвер, 16 вересня 2010 14:23

Кравченко не міг бути вбивцею - Буряк

Кравченко не міг бути вбивцею - Буряк

Замовником вбивства журналіста Георгія Гонгадзе названо тодішнього міністра внутрішніх справ, нині покійного Юрія Кравченка. Рідні та друзі в таку версію не вірять, зокрема вдова Кравченка - Тетяна.

У свою чергу рядові співробітники міліції в більшості вважають зразковим міністром внутрішніх справ саме Кравченко, зазначає "КП".

Як стверджує видання, при Кравченку міліція нарешті впоралася з бандформуваннями лихих 90-х і повернула собі колишній високий статус. З цієї ж причини міністр одержав орден Богдана Хмельницького III ступеня, дві вищі церковні нагороди, а його ім"ям збиралися назвати одну з академій МВС України.

Його друзі, близькі також вважають намір української Феміди зробити колишнього міністра "цапом відбувайлом" - ганьбою.

Колишній тренер збірної України з футболу Леонід Буряк - близький друг Кравченка - розповів виданню, що одним з останніх бачив генерала напередодні смерті. 3 березня 2005 вони вечеряли разом і Кравченко був пригнічений.

Щодо нинішнього наміру ГПУ "призначити" генерала єдиним замовником злочину Буряк відповідає дуже стримано.

"Я, звичайно, не можу аналізувати висновки Генпрокуратури. Але те рішення, яке там прийняли, для людей, які знали Юрія Кравченка, неприйнятне. Людина, яка за життя допомогла дуже багатьом, не може бути вбивцею. А тепер виходить, що немає людини - немає проблеми ", - вважає він.

"Зідзвонювався з його дружиною Тетяною Петрівною, коли про все стало відомо. Їй зараз неймовірно складно говорити про таке рішення Генпрокуратури. Природно, вона в шоці. Але зробити в цій ситуації нічого поки не можна", - стверджує Буряк.

Не вірить у причетність Кравченка до вбивства Георгія Гонгадзе і мати покійного журналіста Леся Гонгадзе, як і не готовий повірити у вину Кравченка і її адвокат Андрій Федур.

"Припускаю, що судовий вердикт щодо питання, хто насправді є замовником вбивства Гонгадзе, ми дізнаємося або через багато років, або взагалі ніколи", - відзначив він.

Також він сумнівається, що судовий процес буде відкритим.

"Як може бути процес відкритим, якщо матеріали кримінальної справи засекречені? .. Але процес можна зробити відкритим. Для цього генеральний прокурор повинен розсекретити ці матеріали, але припускаю, що Олександр Медведько до кінця листопада цього не зробить точно. А потім закінчується термін його повноважень ", - сказав адвокат .

Нагадаємо, досудове слідство у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе фактично завершене. Генпрокуратура назвала замовника злочину та заявила про завершення слідства у справі головного обвинувачуваного у вбивстві - Олексія Пукача.

За офіційною інформацією Генпрокуратури, встановлено, що замовником вбивства журналіста був тодішній міністр внутрішніх справ, нині покійний Юрій Кравченко. Справу про замовника вбивства журналіста закрито у зв"язку з його смертю - у 2005 році Кравченко був знайдений мертвий із двома вогнепальними пораненнями. Офіційна причина смерті - самогубство.

Зараз ви читаєте новину «Кравченко не міг бути вбивцею - Буряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути