Ексклюзиви
вівторок, 22 грудня 2009 09:38

Крадіжку напису "Arbeit Macht Frei" замовив невідомий колекціонер

Крадіжку напису "Arbeit Macht Frei" замовив невідомий колекціонер

Крадіжку історичного напису "Arbeit macht Frei" з воріт концтабору Аушвіц міг замовити невідомий колекціонер. Польська поліція повідомила, що один з п"яти затриманих злочинців був замовником або посередником в цій афері, пише Tvn24.

Шеф польської поліції генерал Анджей Матеюк повідомив, що затримані були п"ятеро крадіїв. Поліція вважає, що четверо з них були лише виконавцями злочину. Затримані особи вже раніше були судимі за дрібні крадіжки.

Матеюк стверджує, що чотирьом затриманим злодіям крадіжку міг замовити п"ятий чоловік.

"З наших матеріалів випливає, що серед тих п"яти чоловіків, один був головним. А от чи був він головним замовником чи посередником, покаже розслідування", - сказав шеф польської поліції.

Особистість основного замовника визначити поки не вдалося. Поліція переконана, що протягом кількох днів зможе визначити який колекціонер з якої країни замовив цей зухвалий злочин.

Згідно з неофіційною інформацією, троє підозрюваних вже визнали звинувачення, та почали робити свідчення. Вони вимальовують дещо іншу картину подій, ніж раніше уявляли собі правоохоронні органи. Свідчення злочинців вказують, що вони почали крадіжку без попередньої розвідки.

П"ятий звинувачуваний поки що відмовляється давати свідчення.

Історична табличка з написом "Arbeit Macht Frei" була викрадена з воріт колишнього "табору смерті" Аушвіц в п"ятницю зранку. Поліція знайшла табличку в неділю в одному з польських сіл розділеною на три частини.

Злочинцям загрожує до 10 років тюремного ув"язнення.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Крадіжку напису "Arbeit Macht Frei" замовив невідомий колекціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути