Ексклюзиви
пʼятниця, 25 грудня 2009 10:31

Крадій напису з воріт Освенціма збирався вбити шведського прем"єра

Крадій напису з воріт Освенціма збирався вбити шведського прем"єра

Нацистська банда, яка замовила крадіжку напису "Arbeit Macht Frei" з воріт Аушвіцу, збиралася на отримані від її продажу гроші здійснити терористичний напад на шведського прем"єр-міністра і парламент, стверджує найпопулярніша шведська газета Aftonbladet.

На сторінках газети з"явилося інтерв"ю з чоловіком, який стверджував, що він є колишнім лідером банди шведських нацистів. Він повідомив, що саме вони замовили цю зухвалу крадіжку.

Чоловік сказав, що колекціонери в Англії, Франції та США пропонували мільйони доларів за історичний напис з воріт Аушвіцу.

На зароблені гроші, нацисти планували здійснити терористичний напад на будинок прем"єр-міністра Швеції Фредеріка Рейнфельдта, МЗС та парламент країни.

"Знак мали доставити до Швеції, тут мала відбутися угода", - передає газета слова нациста.

Сам чоловік наполягав на тому, що він особисто не винний в будь-якому злочині, оскільки угода не була завершена. Aftonbladet повідомила, що він неодноразово поставав перед судом за зв"язки з нацистами, а також постійно їздив до Польщі.

Представник шведської поліції підтвердив, що влада серйозно сприйняла загрозу терористичного нападу з боку нацистів, яка мала зруйнувати національні вибори наступного року.

"У нас є інформація про плани нападу. Ми сприймаємо це серйозно, і вже прийняли дії з цього приводу", - повідомив представник поліції Пітер Патрік.

Напис "Arbeit Macht Frei" ("Робота звільняє") був викрадений з воріт концтабору Аушвіц минулого тижня. Невдовзі поліція знайшла напис і п"ятьох підозрюваних у справі. За попередніми повідомленнями, вони були лише виконавцями, а замовником крадіжки був хтось зі Швеції.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Крадій напису з воріт Освенціма збирався вбити шведського прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути