Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2007 15:44

Космонавти на МКС вирощують горох

Космонавт Михайло Тюрін, який перебуває зараз на МКС, захопився вирощуванням гороху. Під час прямого сеансу зв"язку із Землею космонавт розповів, що доглядає за цією культурою в космосі і має намір продовжити свої сільськогосподарські досліди після повернення додому.

- За моїми даними, в космосі горох росте так само швидко, як і на Землі. А на МКС нам вдалося зібрати вже шість урожаїв цієї цінної і смачної бобової культури, - повідомив Тюрін. Російський космонавт розповів про корисні властивості гороху і висловив упевненість, що навіть якщо людство повністю перейде на синтетичні продукти, горох не втратить своєї популярності. Правда, з нового урожаю, вирощеного на Міжнародній космічній станції, Тюріну не вдалося спробувати ані горошини. Весь вирощений у космосі горох має наукову цінність і його відправлять на Землю для подальших досліджень.

Ця бобову культуру вибрали для експериментів у космосі не випадково.

- Ця рослина дуже швидко росте і досить невибаглива. Крім того, вона підлягає генетичним змінам, - пояснив Тюрін, додавши, що особисто він з великим задоволенням їсть горохове пюре, яке входить у раціон космонавтів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Космонавти на МКС вирощують горох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути