неділя, 01 березня 2020 12:18

Коронавірус: оприлюднили статистику смертей

Коронавірус: оприлюднили статистику смертей
Скільки загинуло від коронавірусу. Фото: twitter.com ChuBailiang

Станом на суботу, 29 лютого від коронавірусу загинули 2932 людини.

На території Китаю зафіксували 2835 смертей, а кількість інфікованих перевищила 85 тис. осіб. За межами Китаю зафіксовано 2885 випадків.

Найбільша кількість смертей, за межами Китаю в Ірані. Там від коронавірусу померли 43 людини із 593 інфікованих, передає "Reuters".

В Італії померли 29 людей, 1128 інфіковані. Школи та університети у північних регіонах країни закриті уже другий тиждень. У Японії кількість інфікованих зросла до 944 людей, а у Південній Кореї - до 3150. Там досі не оголосили карантину.

У Великій Британії кількість випадків інфікування зросла до 23 осіб. В Іраку зареєстровано 13 випадків інфікування коронавірусом. У Франції підтверджено 100 випадків інфікування вірусом. Загинуло двоє осіб. У Греції підтвердили три випадки інфікування, в Бразилії - два. Катар, Ірландія та Еквадор повідомили про перші випадки інфікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ підняла рівень поширення коронавірусу до "дуже високого"

У США ще не зафіксували жодного випадку. Керівництво країни буде посилювати контроль кордону із Мексикою, а також рекомендує відмовитись від візиту у Іран, Китай та Італію.

В Україні досі не зафіксували жодного випадку інфікування коронавірусом.

Коронавірус застав увесь світ фактично зненацька. Держави по-різному готувалися до цього виклику, але кожна з них у подібній ситуації має бути щитом для своїх громадян. Роз'яснити ситуацію, не допустити паніки, відповісти конкретними та чіткими заходами – такими мають бути першочергові дії влади, вважає ексміністр охорони здоров'я Уляна Супрун. Вона поділилася своїм баченням того, як це повинно було працювати з самого початку.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: оприлюднили статистику смертей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути