Ексклюзиви
субота, 30 червня 2012 02:29

Конкурс краси серед жінок, що пережили Голокост, пройшов у Ізраїлі

У Хайфі відбувся перший в історії конкурс краси серед жінок, які пережили Голокост, повідомляє The New York Times. Усі 14 фіналісток вийшли на подіум вперше в житті, зазначає журналістка Джоді Рудорен. Захід було організовано некомерційною організацією Helping Hand for a Friend.

"Вони одягли зручні туфлі на низькому каблуці. У купальниках не хизувалися. Розповіді про пережите цінувалися так само високо, як і красива хода", - оповідає автор.

74-річна Есті Лібер народилася в Польщі. У п'ять років втратила батька: його вбили нацисти в Німеччині. Коли Есті було шість років, її мати повторила долю батька.

"Я довго боролася зі смертю, ледь не загинула в концтаборі. В 1951-му приїхала в Ізраїль. Вчилася, працювала, створила родину. Написала три книги про Голокост", - розповіла 79-річна Маня Херман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нью-Йорку закрили виставку з геями, які позують на фоні Меморіалу жертв Голокосту

Цей конкурс краси торкнувся питання, яке викликає в Ізраїлі гострі дебати. "Майже всі сходяться в тому, що пам'ять про Голокост потрібно зберігати, але немає єдиної думки про те, якими способами це треба робити", - пише видання. Деякі вважали, що цей захід перетворює трагедію в банальність. Колишній в'язень Зєєв Бар-Ілан написав в листі в одну з ізраїльських газет, що це спроба "заради розваги експлуатувати найстрашнішу криваву бійню в історії людства".

Внутрішні протиріччя відчувалися навіть в оповіданнях конкурсанток про себе. Кожній виділили всього дві хвилини. Кожна говорила про голод, побої і втрати в Європі, але також про книжки і премії в Ізраїлі. Тема виживання акцентувалася тим, що жінки перераховували своїх дітей та онуків. Найстаршою учасниці було 89 років, наймолодшій - 73.

Зараз ви читаєте новину «Конкурс краси серед жінок, що пережили Голокост, пройшов у Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути