середа, 02 червня 2010 10:56

Комунальні тарифи для киян підвищили через борг в 2 млрд 58 млн грн

Комунальні тарифи для киян підвищили через борг в 2 млрд 58 млн грн

Житлово-комунальні тарифи в Києві підвищилися у зв'язку із заборгованістю міста перед АЕК "Київенерго" з відшкодування різниці в тарифах.

Про це йдеться в заяві ГУ з питань цінової політики столичної міськадміністрації.

"За час опалювального сезону 2009-2010 років АК "Київенерго" заборгувала НАК "Нафтогаз України" 2 млрд 58 млн грн. У зв'язку із закінченням терміну дії Меморандуму, АЕК "Київенерго" опинилася без будь-яких бюджетних асигнувань і не в змозі самостійно виплатити борги за газ", - йдеться в повідомленні.

У ГУ з питань цінової політики столичної міськадміністрації також зазначили, що "в результаті того, що в Києві найнижчі тарифи в Україні, за період з 2000 до 2008 року АЕК "Київенерго" з державного і міського бюджетів було виділено 2,312 млрд грн".

"Навіть після підвищення тарифів з 1 липня поточного року Київ займатиме відповідно 21 і 23 місця за розмірами тарифів на теплову енергію і комунальні послуги з централізованого опалювання і постачань гарячої води серед регіонів України. При цьому навіть з урахуванням цього підвищення залишається питання подальшого погашення з міського бюджету заборгованості з різниці в тарифах АЕК "Київенерго" за період з 1 травня до 31 грудня 2010 року в сумі 659 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, тарифи на гаряче водопостачання і опалення в Києві підвищаться з 1 липня. Опозиція вже заявила про намір оскаржити їх в суді.

Між тим, в квітні Міністр з питань житлово-комунального господарства Олександр Попов, коментуючи зниження ціни на російський газ, заявляв, що комунальні тарифи підвищуватися не будуть.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Комунальні тарифи для киян підвищили через борг в 2 млрд 58 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути