понеділок, 21 березня 2022 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Компроміси на переговорах між Україною та Росією вирішуватиме народ - Зеленський

Компроміси на переговорах між Україною та Росією вирішуватиме народ - Зеленський
Остаточний формат компромісів на переговорах між Україною та Росію вирішуватиме всеукраїнський референдум, заявив Зеленський. Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Остаточний формат компромісів на переговорах між Україною та Росію вирішуватиме всеукраїнський референдум. Зокрема, це стосується питань гарантій безпеки, тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню "Суспільне".

"Ми всі вже розуміємо. Нас не беруть (в НАТО. - Gazeta.ua), тому що бояться Росію. Ось і все. І нам треба заспокоїтись, сказати: "Окей, інші гарантії безпеки". Є країни НАТО, які хочуть бути гарантами безпеки, які, на жаль, не можуть нам запровадити стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити Альянс, якщо б ми були членами Альянсу. І я вважаю що це нормальний компроміс", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не досягнула жодної з її можливих цілей в Україні - Пентагон

За словами глави держави, у питаннях гарантії безпеки йтиметься про зміни в Конституції та українському законодавстві.

"Я пояснював усім переговорним групам: коли ви говорите про всі ці зміни, і вони можуть бути історичними, ми нікуди не дінемось, ми прийдемо до референдуму. Народ повинен буде сказати і дати відповідь на ті чи інші формати компромісів. А ось якими вони будуть — це вже питання нашої розмови і розуміння між Україною і Росією. Тому у будь-якому випадку я готовий піти на все, якщо моя ця хода буде з нашим народом", - зазначив Зеленський.

Переговори офіційних делегацій України та Росії сьогодні, 21 березня, тривали 1,5 год. Далі весь день працюватимуть робочі групи.

Недостатній прогрес на переговорах поки не дає можливості провести зустріч президента Володимира Зеленського з Володимиром Путіним, заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков для проведення зустрічі президентів.

Натомість Зеленський сказав, що Україна не піде на компроміси, пов'язані з її територіальною цілісністю і суверенітетом.

Зараз ви читаєте новину «Компроміси на переговорах між Україною та Росією вирішуватиме народ - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути