понеділок, 21 березня 2022 19:49

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ не досягнула жодної з її можливих цілей в Україні - Пентагон

РФ не досягнула жодної з її можливих цілей в Україні - Пентагон
У Пентагоні вважають, що РФ не досягнула жодної з її можливих цілей в Україні. Фото: Укрінформ

У Міноборони США вважають, що на сьогодні РФ, яка веде війну проти України, не досягнула жодної з її можливих цілей.

За оцінками Пентагону, Росія обстрілює з артилерії та ракетами, "відчайдушно намагаючись" добитись переламу ситуаціїї. Військові країни-агресорки "загрузли" на зайнятих позиціях, повідомляє кореспондент "Голос Америки" Джефф Селдін у Twitter, посилаючись на заяви високопосадовців оборонного відомства США.

Посадовець США відзначив, що використання РФ гіперзвукової зброї може бути обумовлене як прагненням "надіслати сигнал" Заходу, так і вичерпуванням запасів високоточної зброї. У Пентагоні вважають, що країні-окупантці доступна "значна більшість" балістичних озброєнь та "більше половини крилатих ракет повітря-земля".

За оцінками уряду США, РФ зараз використовує в Україні менше 90% військових сил, накопичених перед початком війни.

"Вони багато використовують, але треба пам'ятати, що вони дуже багато і накопичили", - наводить слова посадовця Селдін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сподіваюся, з новим Гітлером буде покінчено" - як Латинська Америка підтримує Україну

У Пентагоні вважають, що президенту країни-загарбниці Володимиру Путіну досі доступна "значна більшість" військових сил, накопичених проти України.

В уряді США заявили, що висока ефективність ЗСУ обумовлена, зокрема, отриманою протягом 8 років військовою підготовкою, яку надавав Захід. Водночас у Пентагоні вказують, що Україна зберегла близько 90% бойової сили і засобів завдяки постійному поповненню з боку країн США та ЄС.

Посадовець США зауважив, що Штати і союзники ведуть переговори про надання Україні засобів ППО значної дальності. Україна незабаром має почати отримувати перші поставки з пакету військової допомоги у розмірі $800 млн, які включають і сучасні баражуючі боєприпаси. Додає, що Америка "не створює перепон" наданню Україні винищувачів МІГ-29 іншими країнами.

Раніше у Москві заявляли, що військова допомога із Заходу для України стане цілями її ударів. Кремль виступив проти передачі винищувачів МІГ-29, систем С-300. Однак у Пентагоні заявили, що РФ поки не завдає ударів по вантажах озброєння, які здійснюються суходолом.

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що США побачили "низку промахів" Росії під час її вторгнення в Україну. Росіяни "не просунулися так швидко, як цього хотіли". За його словами російські війська мають проблеми з логістикою, а також він не побачив доказів "доброго використання тактичної розвідки", ані "інтеграції повітряних сил із наземним маневром".

Зараз ви читаєте новину «РФ не досягнула жодної з її можливих цілей в Україні - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути