вівторок, 24 березня 2009 14:32

Комісія ЄС: Саакашвілі - ініціатор війни в Південній Осетії

Комісія ЄС: Саакашвілі - ініціатор війни в Південній Осетії
Комісія ЄС, вивчивши війну Грузії з Росією в серпні 2008 року, прийшла до висновку, що ініціатором бойових дій став грузинський президент Михайло Саакашвілі.

За даними німецького тижневика Spiegel, комісія, яка була створена за пропозицією Тбілісі, проаналізувала виступ 7 серпня 2008 року на національному ТБ командира грузинських миротворців в Південній Осетії генерала Мамукі Курашвілі. Тоді він заявив, що Грузія ухвалила рішення про "відновлення конституційного порядку в регіоні". Таким чином, комісія прийшла до висновку, що президент Саакашвілі зовсім не відбивав "російську агресію", як він стверджує, а планував бойові дії. Комісія підтвердила те, що вранці 7 серпня на кордон з Південною Осетією було стягнуто 12 тис. грузинських солдатів і 75 танків.

Підсумки звіту, які будуть підведені на початку літа, дуже хвилюють Тбілісі. Держміністр з реінтеграції Грузії Темур Якобашвілі нещодавно заявив, що комісія, в яку входить 8 осіб, фінансується російським "Газпромом". Міністр говорив насамперед про двох членів комісії - керівника кафедри східноєвропейського права Гамбургського університету Отто Лухтерхандте і директора відділу аналізу Міжнародного інституту стратегічних досліджень Великої Британії Крістофері Лангтоне.

За матеріалами Коммерсант, Полит.ру, InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Комісія ЄС: Саакашвілі - ініціатор війни в Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути