четвер, 14 травня 2009 12:17

Комісія Ризької думи заборонила гей-парад

Комісія Ризької думи заборонила гей-парад
Комісія Ризької думи, що розглядає заявки на проведення зборів і пікетів, заборонила влаштовувати в місті гей-парад, якого представники секс-меншин мали намір провести 16 травня. Організатори акції вже заявили, що мають намір оскаржити заборону в суді.

Нагадаємо, що комісія вже розглядала це питання на початку травня: тоді її рішення було позитивним. Гей-парад дозволено було провести на території Верманського парку і прилеглих до нього вулиць.

Проте пізніше чиновники змінили свою думку. На їхню позицію вплинуло те, що противникам ходи вдалося зібрати підписи більшості столичних депутатів під петицією про заборону цього заходу.

Категорично проти проведення гей-параду виступили кардинал Римо-католицької церкви Яніс Пуятс і глава Латвійської православної церкви, митрополит Олександр. Вони звернулися до мера столиці Яніса Біркса із закликом "в ім"я закону своєчасно виступити проти збочень". За словами священиків, "тисячі жителів присилають письмові протести проти пропаганди розпусти".

У свою чергу, шеф державної поліції Валдіс Воїнс, коментуючи ситуацію, відзначив, що під час ходи "можливі провокації". Раніше низка політиків закликали заборонити гей-парад, указуючи на загрозу сутичок між представниками сексуальних меншин і противниками нетрадиційної орієнтації.

У минулі роки, нагадаємо, гей-паради, що проходили в латвійській столиці, іноді супроводжувалися сутичками. Представники націоналістичних і релігійних організацій закидали учасників ходи петардами, помідорами та іншими предметами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Комісія Ризької думи заборонила гей-парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути