понеділок, 26 травня 2008 14:55

4 мільйони бразильських геїв і лесбіянок вийшли на парад (ФОТО)

У Сан-Паулу щорічно проходить найбільший гей-парад в світі. Цього року він пройшов в неділю 25 травня і в ньому взяли участь приблизно 4 мільйони людей.

Гей-парад в Сан-Паулу є найбільшим заходом подібного роду в світі і занесений в Книгу рекордів Гінеса. Головною фінансовою вулицею міста - AvenidaPaulista - під веселковими прапорами проходять близько чотирьох мільйонів людей. Всього за десять років гей-парад в Сан-Паулу виріс з 2,000 учасників в 1997 році до багатомільйонної ходи останніми роками.

У 2008 році головна тема прайда в Сан-Паулу - "Гомофобія вбиває! Захистимо світську державу!" Учасники мають намір закликати Сенат схвалити закон, що криміналізує гомофобну поведінку. До теперішнього часу цей закон стикався з протистоянням з боку релігійних політиків.

Торішній парад зібрав колосальну кількість гостей - більше 3,5 мільйонів осіб, встановивши таким чином новий рекорд Гінеса (парад в Сан-Паулу вже встиг відмітитися в знаменитій книзі рекордів з 2,5 мільйонами учасників).

Учасники проходять головними вулицями міста в оригінальних костюмах. У натовпі можна побачити бетменів і попелюшок, Елвіса Преслі і Марію Антуанету. Окрім цього, багато бразильців виходять в одязі зеленого, синього і жовтого кольорів, що присутні в прапорі країни. Закінчують ходу на площі Республіки, де починається концерт.

Не випадково до Бразилії з"їжджаються люди зі всього світу, щоб виступити в підтримку гей рухи. Це не просто розважальний захід, але і гостра необхідність заявити про себе.

Бразильські геї та лесбіянки вже більше 10 років борються за свої права з католицькою церквою, з урядом. Гості параду в Сан-Паулу виражають солідарність з жителями Бразилії та виступають на їх підтримку на цьому заході. І, як доводить практика, небайдужих збирається стільки, що парад виходить на перше місце серед всіх гей подій світу.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «4 мільйони бразильських геїв і лесбіянок вийшли на парад (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути