Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2007 09:31

Комікси про УПА перевидали в Івано-Франківську

 Вчора в Івано-Франківську презентували книгу коміксів про Українську повстанську армію під назвою "Україна у боротьбі". Це перевидана книга коміксів львівського художника Леоніда Перфецького.

Життєвий шлях Перфецького був пов"язаний з армією, оскільки у 1917 - 1921 роках він був учасником визвольного руху у складі українських військових підрозділів, а під час Другої світової війни знаходився в рядах дивізії "Галичина".

Автор на 129 малюнках з невибагливим текстом відобразив історію визвольної боротьби українців в 1939-40-х роках. Вперше комікси Перфецького були опубліковані в американській газеті ще у 1953 році. У травні цього року свій варіант перевидання презентувала Тернопільська обласна держадміністрація.

Презентували книгу коміксів про УПА активісти івано-франківської організації "Союзу української молоді". За словами голови цієї організації Юрія Ілляша, вони будуть зрозумілі і для сучасних школярів.

Розрахована книжка коміксів на дітей у віці від 6 до 12 років. Організатори презентації переконані, що, прочитавши її, малюки захочуть глибше вивчати історію України вже по підручниках.

Книжка видана тиражем 10 тисяч екземплярів. Вона двомовна: українсько-російська, 50 на 50. Це зроблено з метою привернути до читання найбільше коло дітей України, зокрема і тих, хто мешкає у російськомовному середовищі

Комікси про УПА поширюватимуть по школах і юнацьких бібліотеках України безкоштовно, повідомляє УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Комікси про УПА перевидали в Івано-Франківську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути