пʼятниця, 15 червня 2012 01:30

Колишнього американського мільярдера засудили до 110 років в'язниці

Колишнього американського мільярдера засудили до 110 років в'язниці
Аллен Стенфорд (в центрі). Фото Reuters

Суд американського міста Х'юстон у четвер засудив техаського мільярдера Аллена Стенфорда до 110 років в'язниці за шахрайство, передає агентство Ассошіейтед Пресс.

За даними прокуратури, 62-річний Стенфорд привласнив близько семи мільярдів доларів, що належали інвесторам. На ці гроші він вів розкішний спосіб життя, починав різні бізнес-проекти і підкуповував регулюючі органи, які допомагали йому приховати його злочинні схеми. Суд визнав мільярдера винним ще в березні цього року, але вирок суд оголосив тільки в четвер.

Знаменитий фінансист був узятий під варту в червні 2009 року. Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) висунула йому звинувачення у шахрайських операціях. За оцінками комісії, Стенфорд, члени його сім'ї та друзі "вчинили велике шахрайство, засноване на помилкових обіцянках" і сфабрикованих даних за минулі роки з метою обману інвесторів.

За даними SEC, Stanford International Bank протягом 15 років здійснював шахрайську схему, засновану на продажі депозитних свідоцтв, що гарантували високий відсоток прибутковості.

Інвестори купували ці папери, повіривши в обіцянки "неймовірних і необгрунтовано високих ставок відсотка". Комісія подала скаргу у федеральний суд Далласа, і суддя Рід О'Коннор виніс розпорядження про заморожування активів Стенфорда.

Це друга за масштабом фінансова піраміда після афери століття Бернарда Медоффа, який зумів створити безпрецедентну за своїми масштабами шахрайську схему, залучивши 65 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього американського мільярдера засудили до 110 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути