Ексклюзиви
пʼятниця, 03 листопада 2006 13:23

Колишній глава адміністрації Путіна розповів у США про наступника президента Росії

Автор: http://img.lenta.ru
 

Голова ради директорів РАТ "ЄЕС Росії" (Російське акціонерне товариство "Єдині енергетичні системи Росії") Олександр Волошин відвідав США. Він зустрівся з високопоставленими чиновниками Білого дому і ЦРУ, обговоривши з ними кандидатуру наступника російського президента.

Сам екс-голова президентської адміністрації Росії заявив, що прилетів до Америки на запрошення Центру Карнегі, що не має ніякого відношення до Кремля, і лобіюванням наступника Путіна він не займався.

Проте анонімні експерти газети "Коммерсант" заявили, що Волошин міг "лобіювати інтереси Дмитра Медведєва, якого підтримує група, очолювана Анатолієм Чубайсом".

За відомостями видання, не дивлячись на те, що голова ради директорівРАО ЄЕС заперечив будь-яку політичну підоснову своєї поїздки, він виклав свою точку зору на проблему спадкоємності влади в Росії на закритій вечері в Центрі Карнегі.

Кореспондент "Коммерсанта" крізь вікна першого поверху, де впродовж 3 годин тривала ця вечеря, зумів розгледіти колишніх послів США в Росії і на Україні Джима Коллінза і Стівена Пайфера, а також старшого офіцера ЦРУ Фіону Хілл, яка відповідає в національній раді з розвідки за Росію.

Питання про наступника президента Волошину задав директор російської програми Центру Карнегі Енді Качинс.

- Путін намагається знайти загальний образ, щось середнє між Медведєвим та Івановим. Але оскільки такої людини поряд немає, існує вірогідність, що одного з них він висуне на пост президента, а другого - на посаду прем"єр-міністра, - йдеться у виданні про відповідь голови ради директорів РАО "ЄЕС Росії" таким чином.

Газета пише, що перший заступник Кондоліззи Райс з політичних питань Ніколас Бернс і його колега у справах Європи і Євразії Денієл Фрід обговорювали з Волошиним питання розвитку російсько-грузинського конфлікту і відносин Кремля з Іраном. По останній темі, за відомостями видання, Волошин припустив, що "Москва продовжить виступати за в"язкі переговори з Тегераном", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Колишній глава адміністрації Путіна розповів у США про наступника президента Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути