Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 12:07

Коли українців вільно пускатимуть за кордон

Коли українців вільно пускатимуть за кордон
Зняття обмежень на в'їзд в Шенгенську зону розглядатимуть, коли він хоча б дорівнюватиме середньому по ЄС. Фото: pixabay

Для того, щоб українці могли якнайшвидше вільно подорожувати світом, працюють в МЗС.

Але зараз кількість хворих на Covid-19 на 100 тисяч населення в Україні у рази перевищує цей показник в європейських країнах, заявив очільник МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Сегодня".

Зняття обмежень на в'їзд в Шенгенську зону розглядатимуть, коли він хоча б дорівнюватиме середньому по ЄС. Кулеба запевняє, що він провів переговори усіма іноземними візаві щодо механізмів, як максимально спростити рух між країнами в коронавірусній реальності. За його словами, міністерство працює над тим, аби щонайшвидше зняти обмеження і відновити повноцінний та вільний рух українців країнами світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заразилися понад 600 людей, померли 15: оновили дані по коронавірусу в Україні

"На жаль, наразі цифри в Україні невтішні. За останніми даними, у нас 62 хворих на 100 тисяч населення", – зазначив Кулеба.

У Європі цей показник становить 16,3 людини на 100 тисяч населення. Міністр наголосив, що про зняття обмежень на в'їзд в Шенгенську зону можна буде говорити після того, як показник в Україні буде або рівним середньому по ЄС, або ж меншим. Cаме ці дані є ключовою вимогою. Кулеба додав, що все в руках самих українців. Тому карантинних обмежень обов'язково слід дотримуватися.

У Хорватії запровадили обов'язкову 14-денну самоізоляцію при в'їзді для громадян третіх країн, зокрема і українців. Уникнути таких обмежень можна лише при наявності тесту на covid, якому не більше 48 годин.

Зараз ви читаєте новину «Коли українців вільно пускатимуть за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути