понеділок, 08 жовтня 2018 14:15

Колєснікова звинувачують в тому, що він навіть теоретично не міг зробити, оскільки в цей час не працював у Держагентстві - адвокат

Колєснікова звинувачують в тому, що він навіть теоретично не міг зробити, оскільки в цей час не працював у Держагентстві - адвокат
Колєсніков надав офіційні документи, які показали, що звинувачення силовиків сфальсифіковані. Фото: LIGA.net

Регламентний комітет парламенту розглянув матеріали Генпрокуратури на зняття недоторканності з нардепа Дмитра Колєснікова. Колєсніков надав офіційні документи, які показали, що звинувачення силовиків сфальсифіковані.

Зокрема, майно "Заводу прецизійних труб" ніколи не відносилося до Держагентства майна та Міністерства промислової політики (Колєсніков очолював Міністерство в 2010-2012 рр). Більш того, воно було передане іншому міністерству та розпродане ще в 2005-2006 роках.

"У звинуваченні явна маніпуляція, вони навіть не поцікавилися, де я працював в зазначений час. Така брехня розбивається простими фактами. У 2005-2006 роках я працював взагалі в іншій сфері, на іншому промисловому підприємстві. А Міністерство промисловості я очолив лише 2010 року, і цей завод підкорявся іншому міністерству. І про виробництво на заводі прецизійних труб я не мав можливості знати ні теоретично, ні практично", - сказав на засіданні комітету Колєсніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Колєснікова є важливий документ: що світить нардепу

Нардеп надав документи і про маніпуляції нинішньої влади в справі передачі майна Науково-дослідного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю.Осади на баланс міста Дніпра.
З'ясувалося, що в передачі майна Інституту Колєсніков також не брав участі. Цим займалося Агентство держмайна, в якому Колєсніков до того моменту вже довгий час не працював. Якраз за Колєснікова цей інститут був державним.

Адвокати Олег Бабич та Ірина Опанасенко підкреслили, що "Колєснікова звинувачують не лише в тому, що він не робив, але й теоретично не міг зробити, тому що в цей час не працював у Держагентстві майна".

"Крім того, такі рішення приймалися тисячі разів Кабміном і міністерствами, це чисто процедурне питання і тим більше не є злочином. Та й майно Інституту передавалося не в приватні руки. Це передача з державної власності у власність міської громади", - сказали адвокати.

"Заяви прокуратури – не більше, ніж спроба тиску на нардепа. Жоден суд не прийме позитивного рішення за фальсифікованими заявами, зробленими головою ГПУ", - підкреслив Бабич.

Регламентний комітет вивчив матеріали та передав їх для розгляду до Верховної Ради.

Колєсніков у 2000-х був керівником гірничого підприємства Ріната Ахметова. Експерти зараховують його до його так званої "групи впливу" у фракції. У часи президентства Віктора Януковича очолював Дніпропетровську область.

Зараз ви читаєте новину «Колєснікова звинувачують в тому, що він навіть теоретично не міг зробити, оскільки в цей час не працював у Держагентстві - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути