понеділок, 08 жовтня 2018 13:19

У справі Колєснікова є важливий документ: що світить нардепу

У справі Колєснікова є важливий документ: що світить нардепу
Колєснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Фото: ukrinform.ua

Якщо прокурори доведуть провину народного депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова, йому може загрожувати до 8 років ув'язнення.

Про це журналістам сказав генпрокурор Юрій Луценко після засідання регламентного комітету, який розглядав подання на нардепа.

"Покарання до 8 років. Але поки що про це рано говорити. Нам ще потрібно пройти багато етапів: зняття депутатської недоторканності, оголошення підозри, завершення досудового слідства, ознайомлення з матеріалами", - сказав Луценко.

"Колєсніков мав дбати про цілісний комплекс [державного оборонного підприємства "Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості" у Дніпр], в одному з цехів якого є лабораторія... Без лабораторії завод не зможе працювати. Це цілісний комплекс... Колєсніков не зробив необхідних кроків із оживлення підприємства, а почав зменшувати кількість цехів, чим унеможливив його подальше функціонування.

У цій справі треба звернути увагу на важливий документ: завдяки 2-річній роботі в рамках провадження прокурори змогли добитися рішень районного, Апеляційного та Верховного суду. У них чорним по білому написано: виведення з цілісного комплексу цих 2 корпусів було незаконним", - пояснив генпрокурор.

Відчужені цехи повернули заводу, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не дозволила судити нардепа-"регіонала"

Регламентний комітет передав на розгляд Верховної Ради подання Генпрокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова.

Колєсніков у 2000-х був керівником гірничого підприємства Ріната Ахметова. Експерти зараховують його до його так званої "групи впливу" у фракції. У часи президентства Віктора Януковича очолював Дніпропетровську область.

Зараз ви читаєте новину «У справі Колєснікова є важливий документ: що світить нардепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути