пʼятниця, 24 червня 2011 19:03

Колесніков запустив з Вінниці на Хмельницький рейковий автобус
8

Сьогодні міністр інфраструктури Борис Колесніков відкрив новий рейс рейкового автобуса за маршрутом "Вінниця-Хмільник-Хмельницький". Він з'єднає Вінницьку та Хмельницьку області. Купили автобус у Польщі за 58 млн. грн.

Генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак пообіцяв по цьому маршруту пустити ще один такий автобус.

"Тож за день буде ходити два автобуси. Відсьогодні на завтра вже можна купувати квитки. Курсуватиме кожний день", - зазначив.

Проїзд у рейковому автобусі від Вінниці до Хмельницького коштує майже 16 грн. Це вдвічі дешевше, ніж у маршрутному таксі. Час поїздки займає близько трьох годин. Дизель розвиває швидкість до 120 км/год.

Борис Колесніков приїхав на відкриття своїм дизелем. Відразу поспішив до рейкового автобуса. Дощило з громом та блискавкою.

"Давайте посмотрим автобус внутри, пока журналисты до конца не истоптали клумбы" - звернувся до звичайних людей, які прийшли подивитися на автобус та міністра.

Рейковий автобус з двома вагонами розрахований на 308 сидячих місць. У приміщенні є кондиціонер, холодильник та мікрохвильова піч. У вагоні провідник може зробити чай чи каву.

У довідковій залізничного вокзалу Вінниці називають рейковий автобус дизелем підвищеного комфорту третього класу "Хмільник-Гречани". З Вінниці відправляється о 10.27 год. Прибуває о 13.45 год. Квитки можна брати у касі попереднього продажу. Як є місця, можна у день від'їзду.

"До Хмельницького квитки не даємо, а лише до Гречан. Це кінцева, - каже касир залізничного вокзалу станції Калинівка Світлана Пилипчук. - Там на оголошенні помилка".

У цьому дизелі пільговики їхатимуть безкоштовно. Він зупинятиметься на 13 зупинках.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков запустив з Вінниці на Хмельницький рейковий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути