Ексклюзиви
вівторок, 04 травня 2021 04:20

Колективний імунітет від Covid-19 може бути недосяжним - американські науковці

Колективний імунітет від Covid-19 може бути недосяжним - американські науковці
Колективний імунітет від Covid-19 може бути міфом. Фото: Reuters

Попри всеохоплюючу кампанію вакцинації у США та безперебійні поставки вакцини американські вчені сумніваються, що країна досягне колективного імунітету до коронавірусу.

Зараз у Сполучених Штатах, де вакцинація поставлена на потік та забезпечена широка пропускна здатність для щеплення дорослого населення, почали виникати сумніви щодо здатності США досягти колективного імунітету, пише видання The New York Times

"Щоденні показники вакцинації падають, і серед науковців та експертів у галузі охорони здоров'я існує загальний консенсус, що поріг колективного імунітету недосяжний - принаймні не в найближчому майбутньому, а можливо, ніколи",- зауважує видання.

Причиною називається велика кількість мутацій коронавірусу, а також небажання майже третини дорослого населення в США вакцинуватися. При цьому підкреслюється, що для формування колективного імунітету необхідна наявність антитіл у щонайменше 80% населення.

"Навряд чи вірус щезне. Однак ми хочемо зробити все від нас залежне, аби переконатися, що інфекція може перейти в легшу форму", - зауважив у цьому зв'язку біолог.

Американські науковці доходять висновку, що замість довгоочікуваного зникнення вірус, найімовірніше, стане "керованою загрозою", яка циркулюватиме впродовж років, спричиняючи масову госпіталізацію та летальні випадки, щоправда, у значно меншій кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоденник коронавірусу і нова справа" - українка про зміни в Італії під час коронакризи

У Всесвітній організації охорони здоров'я підрахували, що в 2022 році для забезпечення вакцинації проти Covid-19 необхідно до 45 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Колективний імунітет від Covid-19 може бути недосяжним - американські науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути