вівторок, 12 січня 2016 04:55

Коаліція знищила фінансовий центр бойовиків ІДІЛ

Коаліція знищила фінансовий центр бойовиків ІДІЛ
cnn.com

У неділю, 10 січня ВПС США завдали удару по будівлі в центрі іракського міста Мосул, де зберігалася велика кількість готівкових грошових коштів "Ісламської держави" (ІГ), які використовувалися для найму бойовиків і фінансування ведення бойових дій, передає з посиланням на двох представників американського військового відомства телекомпанія CNN.

Джерела в Пентагоні повідомили, що літаки коаліції зруйнували будівлю двома бомбами вагою по 900 кг. За словами чиновників, терористи зберігали там грошові кошти для здійснення поточних операцій. Точна сума і валюта поки невідомі, один з чиновників підкреслив, що це "мільйони".

Авіаудар був проведений на світанку, щоб спробувати уникнути втрат серед мирного населення. За попередніми даними, могли загинути від п'яти до семи осіб.

Відзначається, що руйнування фінансового центру аналогічно попереднім діям коаліції, яка почала підривати нафтову інфраструктуру та нафтовозів ІД, щоб позбавити бойовиків фінансування.

Раніше повідомлялося, що в Іраку ліквідували заступника глави ІДІЛ.

Зараз ви читаєте новину «Коаліція знищила фінансовий центр бойовиків ІДІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути