пʼятниця, 30 березня 2007 20:42

Коаліція спробувала об"єднати українців (Фото)

Коаліція спробувала об"єднати українців (Фото)

Сьогодні в Києві, на Європейській площі, що поруч з Майданом, представники правлячої коаліції організовали так званий Форум національної єдності. Його метою, за словами віце-прем"єр-міністра Дмитра Табачника, було єднання українців.

За даними Головного управління МВС України прихильників коаліції зібралося близько 15 тисяч під прапорами з іноді суперечливими гаслами: "Єдність! Стабільність! Благоустрій!" "Не заважайте працювати!", "Національне єднання - наша мета!" та "Геть інститут президентства в Україні!", "Ющенко – президент України, а не тільки нашистів". Порядок під час проведення акції підтримували 150 співробітників міліції.

На сцені, змонтованій на площі, виступили віце-прем"єр, прем"єр-міністр Віктор Янукович, міністр економіки Анатолій Кінах, міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, міністр сім"ї та молоді Віталій Корж, віце-спікер парламенту Адам Мартинюк, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, олімпійські чемпіонки Лілія Підкопаєва і Яна Клочкова. А також опозиційні депутати, які нещодавно перейшли до коаліції, зокрема член БЮТ Інга Вершиніна.

Ведучою мітингу була Анна Герман (фото Української правди)

- Окремі політики, невеличка купка незадоволених тим, що їх не підтримав народ, і вони опинились зараз не при владі, за будь-яку ціну намагаються з перших днів після виборів поза межами правового поля, за межами Конституції приблизити парламентські вибори, - з обуренням говорив Янукович.

Богатирьова сконцентрувала свою риторику на Тимошенко:

- Вона не вірить у верховенство права – вона вірить тільки собі. Вона не поважає демократію, плюралізм думок. Вона любить тільки себе і змушує всіх служити тільки собі! - сказала лідерка парламентської фракції регіоналів.

5-й у виборчому списку "Нашої України", а від недавна міністр економіки уряду Януковича Анатолій Кінах сказав:

- Я абсолютно впевнений в тому, що абсолютна більшість громадян не підтримують авантюрні сценарії, які створюють ситуацію "стінка на стінку. Коли держава і народ витрачають цінний ресурс на протистояння замість того, щоб створювати умови життя, роботи і впевненості в майбутньому.

Після мітингу преса чекала на анонсований раніше підхід Януковича. Коли він спустився зі сцени, охорона розштовхала штативи телекамер, і прем"єр попрямував до своїх прихильників, які скупчились біля огорожі.

Весь час, поки Янукович спілкувався з людьми, охорона, оточивши його подвійним кільцем, била по руках журналістів, які намагалася просунути диктофони та фотокамери поближче до прем"єра.

Мітинг Форуму національної єдності закінчився на близько 16:00, проте згодом його учасники попрямували до Секретаріату Президента.

Фото Євген Колесник

За матеріалами УНІАН, Української правди









Зараз ви читаєте новину «Коаліція спробувала об"єднати українців (Фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути