Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 15:11

Книжки української письменниці видали в Росії

Книжки української письменниці видали в Росії
АСТ - одне з найбільших видавництв Росії. Фото:tvoemisto.tv

Російське видавництво "АСТ", яке є одним з найбільших у країні, видало книжки дитячої письменниці Галини Вдовиченко "36 і 6 котів" та "36 і 6 котів-детективів".

Уперше їх опублікували у "Видавництві Старого Лева", - пише Твоє Місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представили 5 бестселерів німецької класики українською мовою

"У той час, коли путінська пропаганда намагається показати українську культуру другорядною та неповноцінною, є люди, які перекладають і видають українські книжки. Зберігають у них національний колорит і позначають, що саме в Україні вперше видали цю книжку, - каже Галина Вдовиченко. - Згодом отримують від своїх маленьких читачів добрі відгуки. Це аргумент проти впевненості тих, хто пнеться довести неспроможність усього українського, – від держави до культурного продукту. Я хочу, щоб сусідські діти зростали, зокрема, й на наших книжках, аби любили їх. Менше буде проблем у майбутньому".

Видавнича група "АСТ" – одне з найбільших видавництв Росії. Його заснували 1990-го. Це універсальне видавництво, що випускає художню літературу, нон-фікшн, популярні посібники.

Президент Петро Порошенко нагородив цьогорічних лауреатів Шевченківської премії. Церемонію вручення провели у Національному музеї Тараса Шевченка в Києві.Лауреаткою в галузі літератури стала 86-річна поетеса і художниця Емма Андієвська. Премію присудили за 5 останніх поетичних збірок - "Міста-валети", "Бездзиґарний час", "Шухлядні краєвиди", "Маратонський біг" і "Щодення: перископи".

Зараз ви читаєте новину «Книжки української письменниці видали в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути