четвер, 18 червня 2009 10:53

КНДР знову закрила для навігації ділянку Японського моря

КНДР знову закрила для навігації ділянку Японського моря
КНДР знову без пояснення причин закрила для навігації великий район біля свого східного узбережжя в районі порту Вонсан.

Довжина забороненої зони - 263 км, глибина - 54 км, повідомляє японське Управління безпеки на морі, яке поєднує функції прикордонної варти і рятувальної служби. Це відомство перехопило відповідне повідомлення, яке влада КНДР передає зараз по радіо капітанам суден.

Заборона, як повідомляється, буде діяти щодня до 30 червня з 8 ранку до 8 вечора. Раніше на початку місяця КНДР вже закривала приблизно цей самий район для судноплавства - і теж без пояснення причин. Як вважають, заборона може бути пов"язана з пуском ракет або проведенням інших військових навчань.

Нагадаємо, раніше Міноборони Японії на основі даних з американського супутника-шпигуна заявило, що новий запуск північнокорейської балістичної ракети відбудеться з бази Тончхан-лі на північному сході КНДР, ракета пролетить через японську префектуру Аоморі в сторону Гавайських островів.

Крім того, раніше повідомлялося про те, що в даний час КНДР може вести підготовку до одночасного запуску відразу двох балістичних ракет великої дальності, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР знову закрила для навігації ділянку Японського моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути