вівторок, 16 червня 2009 10:16

Японія знайшла свій спосіб покарати КНДР за ядерний вибух

Японія знайшла свій спосіб покарати КНДР за ядерний вибух
Японія ввела ембарго на експорт товарів до Північної Кореї у відповідь на ядерні випробування, проведені Пхеньяном в травні 2009 року.

Згідно з заявою, поширеною Міністерством торгівлі Японії, заборона на експорт японських товарів в КНДР діятиме до квітня 2010 року. За словами представника відомства Масуру Ямадзумі, заборона розповсюджується на всі види японської продукції.

Вперше Японія ввела економічні санкції проти Північної Кореї в 2006 році, коли в КНДР пройшли перші ядерні випробування. Тоді Японія заборонила експорт до Північної Кореї 24 найменування товарів, що відносяться до предметів розкоші, таких як ікра, деякі види тунця і "топова" електроніка. Також в 2006 році була введена заборона на імпорт всіх товарів з КНДР, а північнокорейським судам були заборонені заходи в порти Японії.

За японською статистикою, в 2008 році торговий обіг між двома країнами склав 792,6 мільйона ієн (близько 8,2 мільйонів доларів США). КНДР імпортувала з Японії машинне устаткування, рухомі склади, автомобілі, продукти харчування і електроніку.

У минулу п"ятницю, 12 червня, Рада безпеки ООН за ініціативою Японії та США зробила жорсткішими економічні санкції щодо КНДР. Зокрема, країнам-членам Радбезу було рекомендовано відмовитися від надання Пхеньяну будь-яких кредитів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Японія знайшла свій спосіб покарати КНДР за ядерний вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути