вівторок, 06 жовтня 2009 09:02

КНДР відновила свої ядерні об"єкти

КНДР відновила свої ядерні об"єкти

КНДР відновлює свою ядерну програму. Інформація про це, як повідомляє у вівторок південнокорейське агентство "Ренхап", була представлена спецслужбами Південної Кореї парламенту країни.

За даними Associated Press, південнокорейські спецслужби обстежували близько 10 північнокорейських ядерних об"єктів. Розвідники, зокрема, з"ясували, що ядерний реактор в Йонбені, який використовувався для отримання збройового плутонію, знаходиться на фінальній стадії відновлення.

Робота цього реактора була припинена 2007 року, згідно з домовленостями, досягнутим на шестисторонніх переговорах за участю Росії, Китаю, Південної Кореї, США і Японії. Після цього перед телекамерами влада КНДР підірвала охолоджувальну башту реактора.

Раніше у вівторок Кім Чен Ір на зустрічі з прем"єром Китаю Венем Цзябао заявив, що готовий повернутися до шестисторонніх переговорів за ядерною програмою, але лише після того, як пройдуть і увінчаються успіхом двосторонні переговори з США. Кім Чен Ір заявив, що має намір перевести діалог з Америкою в "мирне русло" і підтвердив, що його країна готова відмовитися від ядерної програми.

На заяву Кім Чен Іра відреагував представник Держдепу США Ян Келлі. Він повідомив, що американці готові провести двосторонні переговори з КНДР, але лише в рамках шестистороннього переговорного процесу за участю Південної Кореї, Росії, Японії і Китаю. Метою цього діалогу, згідно з умовами США, повинне стати повне  припинення північнокорейської ядерної програми.

За матеріалом Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «КНДР відновила свої ядерні об"єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути