субота, 12 вересня 2009 19:03

США готові до прямих переговорів з КНДР

США готові до прямих переговорів з КНДР

Адміністрація США оголосила про готовність вступити в прямі переговори з Пхеньяном з метою відновлення зустрічей за ядерною програмою КНДР.

За словами представника Держдепартаменту США Філіпа Кроулі, поки не ухвалено рішення про те, коли такі переговори можуть відбутися. Він особливо відзначив, що це не означає змін в політиці Вашингтона. Переговори, сказав він, проходитимуть в рамках "шестистороннього процесу".

Північна Корея в квітні відмовилася від участі в багатобічних переговорах після того, як була піддана різкій критиці на міжнародному рівні за випробування балістичних ракет.

"Йдеться про двосторонню дискусію в шестисторонньому контексті, направлену на те, щоб переконати Північну Корею повернутися до шестистороннього процесу і прийняти рішучі кроки у напрямі денуклеаризації", - сказав Кроулі.

На цьому тижні спеціальний посланець США по Північній Кореї Стівен Босуорт обговорив питання про двосторонні переговори з представниками Сеулу, Пекіну і Токіо.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «США готові до прямих переговорів з КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути