четвер, 23 грудня 2010 17:25

КНДР в будь-який момент готова розпочати "священну" ядерну війну

КНДР в будь-який момент готова розпочати "священну" ядерну війну

КНДР готова розпочати "священну війну" проти Південної Кореї. Пхеньян погрожує використати ядерну зброю, якщо Південна Корея продовжить проводити навчання біля кордонів з КНДР.

Про це йдеться в сьогоднішній заяві міністра народних збройних сил Північної Кореї Кім Ен Чуна, яке цитує Центральне телеграфне агентство країни.

"У відповідь на умисне прагнення ворогів підштовхнути ситуацію до збройного конфлікту, наші революційні сили готуються в будь-який момент почати священну війну з використанням сил ядерного стримування", - заявив Кім Ен Чун.

"Маріонеткові війська Південної Кореї здійснюють таку серйозну військову провокацію як стрілянина в бік КНДР під час недавніх навчань для того, аби розпочати війну у Жовтому морі, — повідомив він на зустрічі у Пхеньяні. — Революційні збройні сили КНДР повністю готові у будь-який момент почати священну війну у корейському стилі з використанням ядерної зброї".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада КНДР засудила проведення військових навчань збройними силами Південної Кореї в районі демаркаційної лінії з Північною Кореєю, назвавши їх провокацією.

Представник збройних сил Південної Кореї раніше заявив, що навчання пройдуть в районі міста Пхочхон у 20 км від кордону з КНДР. За його словами, це наймасштабніші навчання за всю історію країни: у них візьмуть участь 800 солдатів, будуть задіяні артилерія, танки та винищувачі.

Стосунки Південної Кореї і КНДР загострилися після того, як у листопаді північнокорейська артилерія обстріляла острів Йонпхендо. У результаті цього інциденту загинули чотири людини.

20 грудня збройні сили Південної Кореї розпочали навчальні артилерійські стрільби біля острова, розташованого поблизу кордону з КНДР, незважаючи на погрози Пхеньяна відкрити вогонь.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «КНДР в будь-який момент готова розпочати "священну" ядерну війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути