понеділок, 16 лютого 2009 16:30

КНДР таки запустить ракету?

КНДР таки запустить ракету?
"Почекайте та дізнаєтеся, що злетить з території нашої країни", - йдеться в коментарі, поширеному в понеділок Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК). У ньому не уточнюється, про що саме йдеться, але вказується, що КНДР вважає освоєння космосу своїм "суверенним правом та вимогою реального розвитку". Повідомлення в іноземному друці про підготовку до ракетних випробувань в КНДР з"явилися на основі даних американських супутників-шпигунів про те, що в район ракетного полігону на території цієї країни звозяться циліндрові вантажі, що нагадують компоненти міжконтинентальної ракети.

У 1998 році Північна Корея провела запуск штучного супутника "Кванмснсон-1" ("Яскрава зірка"), але після цього оголосила, що "може завдати удару по ворогові в будь-якій точці планети". Ракета, яку в Південній Кореї умовно назвали "Тепходон-1" (у КНДР така назва не вживається), пролетіла над Японією, і її уламки впали в Тихий океан.

Північна Корея вже не одне десятиліття отримує міжнародну допомогу для того, щоб прогодувати своє населення, і спостерігачі не бачать доцільності для неї в таких умовах займатися освоєнням космосу, вважаючи, що ракетна програма Пхеньяну може бути використана у військових цілях. З урахуванням проведеного в 2006 році ядерного випробування в КНДР, розробка ракет викликає серйозне занепокоєння в сусідніх країнах, перш за все Японії та Південній Кореї.

В американському та південнокорейському друці з"явилися прогнози, що запуск ракети "Тепходон-2" буде проведений Північною Кореєю для залучення до себе уваги нової адміністрації США на чолі з Бараком Обамою. Це припущення агентство ЦТАК розцінило як "знущання", підкресливши, що у КНДР "немає необхідності привертати чию-небудь увагу".

За матеріалами РИА "Новости", Известия

Зараз ви читаєте новину «КНДР таки запустить ракету?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути