середа, 08 квітня 2009 10:25

КНДР погрожує ООН "жорсткими кроками"

КНДР погрожує ООН "жорсткими кроками"
КНДР погрожує різкою відповіддю в тому випадку, якщо Рада Безпеки ООН здійснить кроки проти Північної Кореї, яка у вихідні здійснила запуск ракети дальньої дії.

"Не так вже мало країн в світі... запустили свої супутники. Чи означає це, що їм можна запускати супутники, а нам це не дозволено?" - поцікавився заступник представника КНДР при ООН Пак Ток Хун. Він підкреслив також, що у випадку, якщо Рада Безпеки ООН здійснить які-небудь дії відносно КНДР, то Пхеньян "здійснить необхідні та жорсткі кроки". Разом з тим Пак Ток Хун не уточнив, які саме дії має намір здійснити Пхеньян.

Пхеньян запустив ракету дальньої дії

Напередодні держсекретар США Хіларі Клінтон зажадала від ООН дати рішучу відповідь на те, що вона назвала "провокаційним кроком" з боку Північної Кореї.

Протягом останніх днів представники держав "п"ятірки" постійних членів РБ ООН (Росія, США, Велика Британія, Франція та Китай) проводять робочі консультації з представниками делегації Японії з тим, щоб виробити єдину позицію Ради з приводу здійсненого Пхеньяном 5 квітня запуску ракети.

Як стало відомо з інформованих джерел, поки у членів РБ немає єдиної позиції щодо того, якою повинна бути реакція на цю подію.

Росія та Китай виступають за зважений та обережний підхід до даної проблеми, тоді як делегації Японії та західних держав наполягають на різкому засудженні міжнародним співтовариством дій КНДР.

За матеріалами Полит.ру, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «КНДР погрожує ООН "жорсткими кроками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути