середа, 03 червня 2009 16:56

КНДР почала збирати ракету для атаки США?

КНДР почала збирати ракету для атаки США?
У КНДР приступили до збору балістичної ракети, яка здатна досягти території США. Про це повідомляє AP з посиланням на південнокорейські ЗМІ в середу. Раніше з"явилася інформація, що Північна Корея також готується до запуску трьох-чотирьох ракет середньої дальності.

Минулого тижня КНДР провела підземні ядерні випробування, а також запустила зі свого східного узбережжя декілька протикорабельних і зенітних ракет малої дальності.

Були озвучені погрози на адресу Сеула і Вашингтона. Північна Корея розірвала угоду про перемир"я, яке завершило Корейську війну 1950-53 років. За деякими даними, в країні запущений ядерний реактор.

Напередодні спадкоємцем глави КНДР Кім Чен Іра був призначений його молодший син Кім Чен Ун. Про це повідомили південнокорейські ЗМІ.

Вочевидь, КНДР готується до запуску модифікованого варіанту північнокорейської балістичної ракети "Тепходон-2". Така ж ракета була запущена 5 квітня. Хоча поки ракета ще закрита, на користь того, що це "Тепходон-2", говорить схожа форма. За даними південнокорейських ЗМІ, ракета виглядає довшою за ту, що була запущена в квітні.

Пхеньян запевняв, що квітневий пуск був здійснений для виведення супутника на орбіту. "Тепходон-2" може використовуватися як в мирних, так і у військових цілях. Проте космічний апарат так і не був зафіксований.

Згідно з даними, отриманими з супутника системи ПРО американських ВПС, ракета пролетіла у бік Гавайських островів 3846 км і впала в Тихий океан. Повідомлялося, що третя ступінь не змогла відокремитися і ракета не вийшла на задану орбіту.

Вашингтон і його союзники запевняли, що запуск був випробуванням балістичної ракети, здатної долетіти до Аляски.

За даними неназваного військового джерела, між випробуваннями ракет зазвичай роблять перерву шість місяців. За цей час можна усунути всі недоліки, наводить слова джерела південнокорейська газета JoongAng Ilbo.

У Вашингтоні вважають, що жорсткішання позиції Пхеньяну пов"язане з прогнозованою зміною влади в КНДР.

Згідно з резолюцією 1718 Радбезу ООН, цей орган "вимагає, щоб КНДР не проводила жодних... ядерних випробувань або запусків балістичних ракет". Рада безпеки засудила пуск 5 квітня. Передбачається, що у відповідь на останні дії КНДР будуть прийняті нові санкції проти держави, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «КНДР почала збирати ракету для атаки США?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути