Ексклюзиви
вівторок, 03 лютого 2009 08:45

КНДР готує запуск балістичної ракети, здатної вразити будь-яку ціль в США

КНДР готує запуск балістичної ракети, здатної вразити будь-яку ціль в США
Космічна розвідка США зафіксувала на північному сході КНДР активну підготовку до запуску великої балістичної ракети нового типу, що потенційно здатна доставити ядерний заряд до Аляски, Гавайських островів або навіть до основної американської території.

Її випробування може бути проведене протягом одного-двух місяців, повідомляють газета "Санкей" і південнокорейське інформаційне агентство Ренхап з посиланням на розвідувальні джерела США і Республіки Корея, а також на японські урядові джерела.

Дальність польоту системи можна довести до 10 тисяч км

За даними інформагентства, розвідслужби США та Південної Кореї зафіксували підвищену активність на місці будівництва нового майданчика для пуску ракет на полігоні Тончханрі в провінції Пхенан-Пукто на північному заході КНДР. Туди заїжджають вантажні потяги, що перевозять довгий предмет циліндрової форми, яким, на їхню думку, може бути ракета "Тепходон-2". Експерти не виключають, що до випробування готується її нова модифікація, що має підвищену дальність польоту, пише Lenta.ru.

"Тепходон-2" в якості першого ступеня має ракетний прискорювач, а другий є ракетою "Нодон", що вже стоїть на озброєнні в КНДР та розроблена на базі застарілої радянської ракети "Скад-С".

Дальність польоту цієї системи - до 6 тис. км. Експерти вважають, що її можна довести до 10 тис. км. У такому разі модернізований "Тепходон-2" отримає здатність вразити західне узбережжя основної частини США, включаючи Лос-Анджелес. Він може нести боєголовку вагою до 500 кг

У другій половині минулого року в КНДР були проведені випробування двигуна цієї ракети. На підготовку "Тепходон-2" до запуску, включаючи монтаж і заливку рідкого палива, потрібно не менше одного-двух місяців, інформує NEWSru.com.

У КНДР в липні 2006 року був здійснений одночасний пуск семи ракет, включаючи "Тепходон-2". Через 40 секунд польоту він розвалився, і випробування закінчилося невдачею.

Минулого тижня КНДР оголосила про розрив всіх досягнутих до теперішнього часу домовленостей з Південною Кореєю і оголосила, що півострів знаходиться на межі війни.

Між тим МЗС і міністерство оборони Японії відмовилися підтвердити або спростувати повідомлення про підготовку КНДР до запуску міжконтинентальної балістичної ракети нового типу, що потенційно здатна доставити ядерний заряд до основної території США.

"Нам відома така інформація, але від коментарів утримуємося", - повідомили ИТАР-ТАСС в зовнішньополітичному відомстві.

"Ми постійно ведемо збір і аналіз даних про балістичні ракети Північної Кореї, - заявив представник японського Міністерства оборони. - Проте коментарі щодо окремих повідомлень ми не хотіли б робити".

Зараз ви читаєте новину «КНДР готує запуск балістичної ракети, здатної вразити будь-яку ціль в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути