Ексклюзиви
четвер, 03 серпня 2006 12:36

Північна Корея будує підземні ракетні бази

На східному узбережжі Північної Кореї будуються підземні пускові шахти для балістичних ракет малої і середньої дальності. Про це йдеться в доповіді корейського Інституту зарубіжних справ і національної безпеки (IFANS).

У вже побудованих шахтах розміщено 200 ракет Rodong з дальністю польоту до 2200 км і 50 ракет SSN-6, які можуть подолати відстань від 2500 до 4000 км.

За даними експертів IFANS, ракети можуть бути направлені на об"єкти території Японії, зокрема на військові бази США, розміщені в цій країні. Фахівці стверджують, що корейці діють спільно з ученими з Ірану, використовуючи ракетні технології, отримані з Китаю.

У доповіді також відзначено, що Північна Корея заробила $150 млн від продажу 500 ракет Scud країнам Ірану, Лівії, Сирії, Єгипту, В"єтнаму та Судану. Від 50 до 100 ракет малої дальності Rodong продано Ірану, Пакистану та Лівії.

Нагадаємо, 5 липня 2006 року КНДР запустила 7 ракет різної дальності. Випробувальний запуск балістичної ракети великої дальності "Таеподонг-2" виявився невдалим, ракета вибухнула в повітрі через 30 сек після старту. 16 липня Совбез ООН засудив ракетні випробування Північної Кореї, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Північна Корея будує підземні ракетні бази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути