Ексклюзиви
неділя, 06 серпня 2006 13:40

США визнали, що випробування ракет КНДР пройшли успішно

Через місяць після запуску декількох ракет з території КНДР американські і японські військові визнали, що випробування північнокорейської зброї пройшли в цілому успішно.

Як повідомляє Associated Press з посиланням на газету Yomiuri, 6 з 7 ракет впали саме там, де і планувало північнокорейське керівництво. Єдиним виключенням стала балістична ракета Taepodong-2, яка найбільше викликала занепокоєння у США і Японія.

Нагадаємо, що відразу після запуску ракет міністерство оборони Японії, спираючись на дані з американських супутників, заявило, що ракети впали не там, де спочатку розраховували в Пхеньяні. Це дало привід заявити деяким військовим про поганий стан ракетних військ КНДР. Проте потім з"ясувалося, що це не так.

Що ж до Taepodong-2, то ця ракета, яка за своїми технічними характеритиками теоретично може досягти території США (у районі штату Аляска) через несправності впала в море незабаром після запуску.

На початку серпня Пхеньян розраховував провести нову серію випробувань, проте за останньою інформацією ракети відвезені зі стартових майданчиків, пише РБК.

Зараз ви читаєте новину «США визнали, що випробування ракет КНДР пройшли успішно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути