Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 13:17

Клінтон втерла носа Обамі на 10%. Маккейн іде слідом (ФОТОРЕПОРТАЖ)
9

Хіларі Клінтон здобула перемогу на праймеріз демократів в штаті Пенсільванія, що пройшли у вівторок, і збільшила відрив від сенатора Барака Обами до 10%. Після підрахунку половини бюлетенів у Клінтон 55% голосів, тоді як її суперник набирає 45%.

За Клінтон, яка вже назвала попередні результати "поворотним моментом" президентських перегонів, голосували переважно "сині комірці", жінки і білі чоловіки. Аналітики заявили, що за неї проголосували ті, кого серйозно турбує стан економіки США. Згідно з даними низки опитувань, 80% жителів країни вважають, що в Америці почався економічний спад.

Обаму здебільшого вибирали чорношкірі чоловіки, заможні американці і ті, які нещодавно перейшли на сторону Демократичної партії.

На кону праймеріз в Пенсільванії стоять голоси 158 делегатів на загальнонаціональний з"їзд Демократичної партії. Вони будуть розподілені між двома кандидатами відповідно до результатів голосування.

Для висунення кандидатові від Демократичної партії необхідно заручитися підтримкою 2025 делегатів. Зараз, без урахування результатів сьогоднішніх праймеріз, Обаму готові підтримати 1648 делегатів проти 1504 делегатів на стороні Хіларі Клінтон.

Нагадаємо, що у темношкірого Обами до початку "праймеріз" в Пенсільванії "на рахунку" було 1418 голосів делегатів і 230 голосів суперделегатів, тоді як у сенатора від штату Нью-Йорк - 1250 голосів делегатів і 254 голоси суперделегатів.

Включно до 3 червня, дня проведення останніх попередніх голосувань на території США, демократам залишилося прийняти участь в кокусах на Гуамі і праймеріз в семи штатах: Північній Кароліні, Індіані, Орегоні, Кентуккі, Західній Вірджинії, Монтані і Південній Дакоті.

Загальнонаціональний з"їзд Демократичної партії США пройде з 25 по 28 серпня в Денвері (штат Колорадо). Саме там буде названий кандидат, якому належить змагатися в листопаді з республіканцем за Білий дім.

Тим часом, 71-річний ветеран війни у В"єтнамі Джон Маккейн, судячи з опитувань громадської думки, наздогнав обох кандидатів на роль його суперника від Демократичної партії. Це говорить про те, що суспільство може прийняти силовий підхід Маккейна до зовнішнього світу. Нещодавно він заявляв, що у разі перемоги має намір піти на конфронтацію з Росією і Китаєм.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Клінтон втерла носа Обамі на 10%. Маккейн іде слідом (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути