неділя, 22 квітня 2018 18:31

Клиха і Карп'юка визнали винними у вбивстві росіян

Клиха і Карп'юка визнали винними у вбивстві росіян
З політв'язнів стягнули штрафи. Фото: "Радіо свобода"

З українських політв'язнів Станіслава Клиха і Миколи Карпюка апеляційна інстанція Свердловського обласного суду наказала стягнути 1 млн руб. моральної компенсації за "вбивство російського солдата в першій чеченській війні".

"Цих людей звинуватили в тому, що вони воювали ще в першій чеченській війні і вбивали російських солдатів. Разом з половиною керівництва України. Виходячи з матеріалів справи виходить, що Ніколаєва вбивали 3 рази: спочатку його вбив хтось Малофєєв, на свідченнях якого будується звинувачення в відношенні Клиха і Карпюка. Потім, його вбив Карпюк, а потім - Клих. Цікаво те, що з матеріалів справи випливає, що Ніколаєв загинув від вогню. А вбивали його вищеперелічені особи з автоматів Калашникова", - пише прес-секретар МГО "Міжрегіональний центр прав людини" Гліб Еделєв у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клих розповів про своє ставлення до Росії на момент арешту

Ніколаєва вимагала 5 млн. руб. Суд визначив компенсувати моральну шкоду в розмірі 1 млн. руб. Ця сума більше, ніж вирішив суд першої інстанції. Розмір компенсації моральної шкоди, призначений судом першої інстанції був 150 тис. руб. з Карпюха і 100 тис. з Клиха.

В Росії із незаконно засуджених українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка заочно стягнули штрафи. Штрафи у розмірі 100 тисяч і 150 тисяч рублів відповідно, повідомив адвокат Клиха Ілля Новіков.

Зараз ви читаєте новину «Клиха і Карп'юка визнали винними у вбивстві росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути