понеділок, 06 жовтня 2008 17:04

Київський метрополітен працює над проектом другого виходу на "Вокзальній"

Комунальне підприємство (КП) "Київський метрополітен" проводить доопрацювання проекту будівництва другого виходу на станції метро "Вокзальна".

"Ми підготували проект будівництва (другого виходу на станції "Вокзальна") і навіть провели тендер. Однак з урахуванням того, що за Генеральним планом розвитку Києва під вокзалом повинен пройти автомобільний тунель, а на території заводу "Ленінська кузня" планується будівництво великого ділового центру, виникла необхідність коректування проекту, чим ми зараз і займаємося. До кінця цього року нам обіцяють цю роботу закінчити", - зазначив П. Мирошников, додавши щодо будівництва другого переходу між станціями "Театральна" і Золоті ворота", що "зараз розробляється проект, після цього можна буде про це говорити детально".

Нагадаємо, спочатку, згідно з планами розвитку метрополітену, додатковий вихід на "Вокзальній" повинен був з"явитися в 2003 році. В цілому до Євро-2012 у Києві планують побудувати 20 нових станцій метро. Внаслідок цього протяжність ліній метрополітену збільшиться на 20 км.

Проекти другого пересадкового вузла між станціями "Золоті ворота" і "Театральна" розробив проектний інститут "Укрметротунельпроект" на замовлення КП "Київський метрополітен". Зокрема на розгляд метрополітенівцям було надано два варіанти проекту. Орієнтовний термін будівництва пересадкового вузла становить не менше 2,5 років. Очікується, що проектні роботи і експертиза буде проведено в наступному році, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Київський метрополітен працює над проектом другого виходу на "Вокзальній"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути