пʼятниця, 27 листопада 2009 14:43

Київський дельфінарій "Немо" збудовано незаконно - екологи

Київський дельфінарій "Немо" збудовано незаконно - екологи

Національний екологічний центр України звернувся до СБУ проханням зупинити роботу дельфінарію та демонтувати його споруду.

Таке звернення зумовлене тим, Державна екологічна інспекція, Держземінспекція та Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю офіційно повідомили, що київський дельфінарій "Немо" збудовано незаконно, повідомляє прес-служба НЕЦУ .

Зокрема, за інформацією екологів, Державна інспекція з контролю за охороною та використанням земель повідомила, що ТОВ "НЕРУМ", якому належить дельфінарій, самовільно займає земельну ділянку та використовує її для розміщення споруди дельфінарію.

Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю повідомила, що ТОВ "НЕРУМ" без дозволу на виконання будівельних робіт здійснило будівництво дельфінарію на території Льодового стадіону.

Державна екологічна інспекція повідомила, що документи, які працівники інспекції просили надати працівників дельфінарію, надані не були, а припис повністю проігноровано.

На думку НЕЦУ, така ситуація є вкрай тривожною і потребує негайного втручання Генпрокуратури та СБУ.

У зв"язку з цим, НЕЦУ направив звернення до Генпрокуратури та СБУ з проханням організувати розслідування незаконної діяльності ТОВ "НЕРУМ", виявлення та притягнення до відповідальності його посадових осіб, припинення роботи дельфінарію та демонтування його споруди.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Київський дельфінарій "Немо" збудовано незаконно - екологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути